Stedendriehoek

Mooi bedrag voor kansarme kinderen

Oprichter van het Podcast Summit Mirjam Hegger overhandigde onlangs een cheque ter waarde van 4.250 euro aan de Zutphense stichting Leergeld. “Door deze donatie kunnen we ruim honderd kinderen uit onze doelgroep van een Squla-abonnement voorzien”, zegt voorzitter Jan Aandewiel van Stichting Leergeld.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen laten meedoen door via ruim honderd lokale Leergeld-stichtingen deze kinderen kansen te bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Ondernemer Mirjam Hegger vertelt: “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is om kinderen alle kansen te bieden om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Als ondernemer help ik mensen zich te ontwikkelen en dit is mijn manier om iets terug te doen voor de maatschappij.”

Podcast Summit

Afgelopen november organiseerde oprichter Mirjam Hegger het eerste Nederlandstalige Podcast-evenement voor ondernemers. Het doel was om (potentiële) podcastmakers te informeren en inspireren over de mogelijkheden van het medium podcasten. Meer dan 1.200 deelnemers waren erbij aanwezig. Het Podcast Summit wordt een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 5.000 deelnemers. De volgende editie staat april dit jaar gepland. Deelnemers van het Podcast Summit konden de opnames van het evenement achteraf aanschaffen. Mirjam Hegger besloot het bedrag te verdubbelen, waardoor de eindopbrengst ruim 4.000 euro is.