Stedendriehoek

Modelspoorbeurs in de Hanzehal

ZUTPHEN – Op zaterdag 18 en zondag 19 maart houdt Modelspoorclub de Blokkendoos een modelspoorbeurs in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 te Zutphen. Via deze beurs wil de vereniging haar passie tonen aan een groter publiek. “Daarnaast willen we graag anderen, vooral jongeren, interesseren voor onze hobby”, vertelt Theo Damen.

“Het publiek kan weer op een vrijblijvende manier kennismaken met deze hobby. We mogen gerust stellen dat dit modelspoorweekend een begrip is geworden in zowel binnen- alsook buitenland door de enorme creativiteit, maar zeker de gemoedelijkheid. Diverse particulieren en verenigingen laten hier hun modelspoorbaan en bouwsels zien: van treinen tot trams en met een aantal nagebouwde projecten in schaal naar Nederlands voorbeeld. Deze mensen zijn ooit begonnen met een hobby en zijn deze verder gaan uitbreiden. Op de beurs is alles terug te vinden. Zo is er onder andere een vereniging uitgenodigd die bestaande huizen en gebouwen helemaal namaakt van karton. Niet zomaar, maar tot in de kleinste details op de schaal 1:87. Graag willen deze mensen hun hobby met iedereen delen, laten meemaken en gezamenlijk beleven. Dat is namelijk ook het motto van Modelspoorclub de Blokkendoos.”
Bezoekers kunnen gedurende het weekeinde hun inkopen doen bij de vele verkopers en de gekochte treinen kunnen gratis getest worden bij de treinendokter. Zo zijn er nieuwe en gebruikte modeltreinen, onderdelen voor landschapsbouw, boeken en video’s, elektronica en nog veel meer andere zaken te koop. Damen: “Zelfs als u thuis ‘nog niets hebt’ maar in de Hanzehal door het modelspoorvirus wordt aangestoken, kunt u direct een startset aanschaffen. Binnen onze vereniging zijn leden bezig met het nabouwen van het oude station van Zutphen omstreeks 1935; tijdens dit weekend presenteren wij de ruwbouw van dit project. Ook mensen met technische kennis zijn van harte welkom, omdat de digitale aansturing van de treinen steeds meer terrein wint en wij hier extra aandacht aan besteden.”
Er vinden op beide dagen leuke activiteiten plaats en bezoekers krijgen in de Hanzehal alle gevraagde informatie aangereikt. De kinderen kunnen knutselen in een gezellige knutselhoek. Ook hebben ze weer de mogelijkheid om zelf een trein te besturen en een diploma te behalen. Alle kinderen tot en met 11 jaar – die onder de 12 jaar zijn en daarom gratis naar binnen mogen – maken kans op een startset en een echte treinenklok. Per dag worden twee sets beschikbaar gesteld. De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs is €7,- voor iedereen vanaf 12 jaar; tot en met 11 jaar is er dus gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.
Kijk voor meer informatie op de website www.modelspoorbeurszutphen.com  en op facebook: www.facebook.com/Modelspoorbeurszutphen .
Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor de Modelspoorbeurs, kunnen uiterlijk woensdag 15 maart 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>spoor naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.