Stedendriehoek

Met plezier naar de brugklas

ZUTPHEN – Je kind gaat binnenkort naar de brugklas. Dat is leuk, maar ook spannend. Voor sommige kinderen is die stap extra spannend, omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn, moeilijk vriendjes maken, gepest werden op de basisschool of het moeilijk vinden om zichzelf altijd te beheersen. Plezier op school helpt jouw kind om een zelfverzekerde start te maken op de nieuwe school.

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken of beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind.

De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Zutphen in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (maandag 15 en dinsdag 16 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur. Het vindt plaats in buurthuis De Uitwijk, De Brink 116 te Zutphen. Plezier op school wordt wederom gegeven door Impluz. Ook oefenen de kinderen het nieuw geleerde/omgang met een hulphond.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden, website: www.impluz.nl/trainingen of mail: info@impluz.nl