Stedendriehoek

Met passie door Europa fietsen voor Onze DROOM

BRUMMEN/OEKEN De 69-jarige Joop Verhaar uit Oeken fietst met passie. Vorig jaar fietste hij 22.000 kilometer door ons land en de rest van Europa. Soms met één van zijn kinderen, soms met een vriend, maar meestal alleen. Dit jaar wil hij met zijn fietstochten meerdere mensen een plezier doen. Hij zoekt sponsors, die alle kilometers die hij meer dan 10.000 fietst hem, of beter gezegd Onze DROOM, een bepaald bedrag in het vooruitzicht stellen. 

Onze DROOM is een burgerinitiatief in Brummen. Een groep actieve vrijwilligers organiseert ontmoetingen, maaltijden, een Repaircafé, kledinguitgifte en nog veel meer. Sinds kort heeft Onze DROOM een eigen ruimte aan de Meidoornlaan 18a. Hierdoor kunnen de vele plannen die zij hebben, dit jaar verder vormgegeven worden.

Het betreft onder andere een groente- en kruidentuin om verse maaltijden te kunnen maken; een tuin waarin een aantal mensen werken, anderen koken en samen worden de maaltijden opgegeten. Het Repaircafé, dat tot nu toe één keer per maand geopend was, kan vaker open. Ook zullen jongeren geleerd worden dingen te repareren. De ontmoetingen kunnen worden uitgebreid naar meerdere keren in de week, ook in het weekend.

Joop Verhaar is één van de mensen die op de vierde donderdagmiddag van de maand muziek komt maken bij Onze DROOM. “Ik vind dit zo’n goed initiatief, dat ik vind dat Onze DROOM op mijn steun mag rekenen.” Wie overweegt Joops tocht te sponsoren, kan contact opnemen met Marita Klein, telefoon 06-13576825 of e-mail st.onzedroom@gmail.com. Alle sponsors worden in de loop van het jaar geregeld op de hoogte gehouden van Joops belevenissen.