Stedendriehoek

Met handpop emoties te lijf

ZUTPHEN – Op dinsdagmiddag 26 september start in Zutphen weer de gratis club voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die opgroeien in een gezin met stress, spanning of psychische problemen. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Mindfit de kinderclub ‘Piep zei de muis’. Hier leren de kinderen, samen met handpop Piep de muis, met lastige situaties en emoties om te gaan.

Met Piep maken de kinderen gedurende veertien bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. “Soms heeft Piep dingen meegemaakt die spannend waren, of niet zo leuk. Piep was toen bang, of een beetje verdrietig. Een andere keer is Piep boos of juist heel blij. Gelukkig heeft Piep altijd wel een idee over hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Dat helpt hem om zich weer prettiger te voelen. Kinderen vertellen Piep al snel hun eigen verhaal over de spannende en stressvolle situaties die zij meemaken. De kinderen knutselen, spelen en leren in de club met hun emoties om te gaan”, aldus een woordvoerder.

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. De ouders hebben immers de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen. ‘Piep zei de muis’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin zo zijn ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

Meer informatie over ‘Piep zei de muis’ is te vinden op de website www.mindfit.nl. Aanmelden is mogelijk via telefoon 038-4675680 of e-mail collectievepreventie@mindfit.nl.