Stedendriehoek

Meldpunt SP rond huishoudelijke zorg

ZUTPHEN – Inwoners die plotseling minder uren zorg toegewezen krijgen, thuiszorgers die meer werkdruk ervaren en steeds minder tijd hebben voor het echte werk. Dit soort verhalen vingen SP’ers van de Zutphense afdeling de afgelopen weken op. De SP wil daarom zoveel mogelijk mensen spreken en heeft een meldpunt geopend voor mensen die huishoudelijke zorg ontvangen of zelf werken in de huishoudelijke zorg.

SP-fractievoorzitter Mart de Ridder: “Het lijkt erop dat overal in de Zutphense huishoudelijke zorg mensen worden gekort, terwijl dit belangrijke werk voor veel mensen juist onmisbaar is. De verhalen die wij tot nu toe nu al binnen hebben gekregen, tonen aan dat thuiszorgbedrijven niet leveren waar ze voor betaald krijgen.”

De huishoudelijke zorg in Zutphen is anders geregeld dan in de rest van Nederland. Doordat thuiszorgers samen met de SP jarenlang actie voerden tegen de bezuinigingen, marktwerking en commercie, heeft de gemeente Zutphen gekozen voor langere samenwerking onder strengere voorwaarden. “Hierdoor zijn de massaontslagen en loondump een halt toegeroepen, maar ideaal is het nog lang niet. De strijd voor menswaardige zorg en tegen marktwerking is er een van de lange adem”, zegt De Ridder.

Iedereen die zijn verhaal wil vertellen kan dat doen op de website van de Zutphense SP: zutphen.sp.nl/huishoudelijkezorg