Stedendriehoek

Meimarkt weer knap uitgebreid

Zondag 29 mei is het weer tijd voor de Meimarkt in Zutphen. Het is die dag tevens koopzondag, hetgeen betekent dat de winkels in de binnenstad open zijn.

De Meimarkt vindt al meer dan dertig jaar plaats. De historische marktpleinen in de binnenstad van Zutphen zijn op zichzelf de moeite van het bezoeken waard en lenen zich uitstekend voor het organiseren van een uitgebreide markt. Standhouders en standwerkers uit het gehele land komen met onder meer bloemen en planten, eten, fruit en groenten maar ook hebbedingen zoals sieraden, kleding, boeken en nog veel meer koopwaar. Koopjesjagers en liefhebbers van curiosa kunnen zich begeven naar de Spittaalstraat, waar traditiegetrouw de rommelmarkt georganiseerd wordt.

De Meimarkt is onder veel mensen bekend in de regio en kent een gezellige drukte. “Vanaf de Groenmarkt tot aan de Spittaalstraat staan er slingerend door het gezellige stadscentrum over de markten enkele honderden kramen waar je langs kunt slenteren op zoek naar koopjes of andere spullen. Natuurlijk komen er ook diverse foodwagens op zondag 29 mei. Zo zijn er regionale producten te koop en verdeeld over de hele markt staan voedselkraampjes waar allerlei heerlijkheden en snacks worden verkocht”, aldus de organisatie.

Ook de kinderen kunnen zich op de Meimarkt vermaken in één van de aanwezige attracties. Er is dit jaar een draaimolen. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich in het centrum van Zutphen.