Stedendriehoek

Meedenken over toekomst van de Bibliotheek

ZUTPHEN – De bibliotheken Zutphen, Warnsveld, Gorssel en Lochem bereiden zich voor op de toekomst. Iedereen is uitgenodigd om mee te denken. Jong en oud, lid of geen lid, de Bibliotheek is immers van iedereen.

Directeur Gerard Huis in ’t Veld: “De Bibliotheek is het aan de inwoners verplicht. We ontvangen subsidie van de gemeente Lochem en Zutphen. Dat is gemeenschapsgeld. Daarom willen we luisteren naar iedereen. Inwoners kunnen door mee te denken en mee te praten een hele waardevolle bijdrage leveren aan onze Bibliotheek en aan onze dienstverlening.”

Tot begin april worden alle wensen, meningen en ideeën verzameld. Deze worden gebruikt bij het opstellen van de nieuwe visie van Graafschap bibliotheken. De bedoeling is dat deze na de zomer 2020 gepresenteerd wordt. Huis in ’t Veld: “Wij willen graag weten hoe de bieb van de toekomst er volgens de inwoners uitziet. Wat wordt nu gemist? Wat doen we goed? Wat is jouw verfrissende idee?”

Meedoen kan zowel op papier als digitaal en is voor iedereen. In de vestigingen liggen flyers klaar voor volwassenen én kinderen. Downloaden en printen van de flyer kan ook via de website graafschapbibliotheken.nl/watvindjij. De reacties kunnen ingeleverd worden bij de balies van de Bibliotheek.

Er zijn vijf publieksbijeenkomsten waarop inwoners hun mening kunnen geven en kunnen meepraten: woensdag 4 maart – de Bibliotheek Lochem; donderdag 5 maart – de Bibliotheek Gorssel; woensdag 11 maart – de Bibliotheek Zutphen; donderdag 12 maart – ’t Onderschoer Barchem; woensdag 25 maart – de Bibliotheek Warnsveld. Alle bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via de website graafschapbibliotheken.nl/watvindjij of bij de balie in de Bibliotheek.