Stedendriehoek

Masterclass rond liedkunst

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september vindt de masterclass met pianist Hans Eijsackers en Johannette Zomer (sopraan) plaats, waaraan twaalf deelnemers uit binnen- en buitenland meedoen. Op 24 september kan men het presentatieconcert bijwonen om 16.00 uur bij Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 in Zutphen. Het betreft een project van de Zomer Academie Zutphen.

Twee keer per jaar nodigt artistiek leider sopraan Johannette Zomer een collega uit om samen met haar een weekend lang een masterclass te geven rond een bepaald specialistisch onderwerp. Van 22 tot en met 24 september zal het onderwerp Liedkunst zijn, met speciale aandacht voor de samenwerking tussen pianist en zanger. Johannette heeft daarvoor de in Velp wonende pianist Hans Eijsackers uitgenodigd. Hans is Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, daarnaast gevierd solist, kamermusicus en liedbegeleider. Ook is hij artistiek directeur van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in Groningen en samen met zanger Henk Neven artistiek leider van het Internationaal Lied Festival Zeist.

Bijwonen masterclass

Drie dagen lang wordt er onder de bezielende leiding van Johannette en Hans met de liedduo’s gewerkt, vaste duo’s of voor dit weekend speciaal samengestelde duo’s. Met hun expertise en kennis van zaken staan zij een groep van 10 tot 14 zangers en pianisten bij, zowel op gevorderd amateur- als professioneel niveau. Bijwonen kan op vrijdag 22 september en zaterdag 23 september van 13.30 tot 17.00 uur. De kosten bedragen 10 euro (ter plekke te voldoen, inclusief één kop thee of koffie).

Op zondagmiddag 24 september kan men het klinkende eindresultaat van deze masterclass komen beluisteren. Ook de meesters zelf zullen tijdens dit concert van zich laten horen in liederen van de componisten Jan Brandts Buys en Willem Pijper. De entreeprijs hiervoor bedraagt €15,-. Kaarten zijn te koop via www.zomeracademiezutphen.nl