Stedendriehoek

Marktconcert in Walburgiskerk

Op zaterdag 29 juli kan men vanaf 17.00 uur in de Walburgiskerk komen luisteren naar een bijzonder Marktconcert. Hanneke Ramselaar bespeelt de hobo en Wietse Meinardi het Baderorgel. Zij gaan de toehoorders verrassen met een interessant programma met werken van Telemann, Buxtehude en Bach. De toegang is vrij, met een vrije gift na afloop.

De stukken zijn gekozen bij het thema van de concertserie 800 jaar Hanzeverbond. Telemann werkte een groot deel van zijn leven in Hanzestad Hamburg, Buxtehude in de Hanzestad Lübeck. Na het concert worden om 18.00 uur de klokken van de Walburgiskerk geluid. De marktconcerten worden georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel en zijn vrij te bezoeken; men kan na afloop een vrije gift geven.

Hanneke Ramselaar studeerde hobo aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij maakte tournees als solohoboïst van het Noordpool Orkest, waarmee zij diverse artiesten begeleidde zoals Paul van Vliet, Ellen ten Damme en Waylon op Pinkpop en op het North Sea Jazz Festival. Tevens werkte zij als eerste hoboïst en althoboïst van het orkest van Cinema in Concert mee aan live uitvoeringen van de soundtrack van veel films.

Wietse Meinardi is hoofdorganist van de Adventskerk in Assen, waar hij ook vaste organist is bij de bekende kerkmuziekserie Musica Pro Deo. Ook is hij organist van De Bron en de Opstandingskerk in Assen, speelt basso continuo bij diverse ensembles en is vaste organist bij de Asser Bach Cantategroep. Wietse programmeert vaak modernere muziek in afwisseling met muziek uit vorige eeuwen in toegankelijke programma’s, vaak rond een thema. Hij maakte een solo-cd en publiceert de laatste jaren geregeld concertopnames op YouTube.