Stedendriehoek

Luxor gaat de wijk weer in

Het is inmiddels een zomerse traditie dat het Luxor Theater in de maand juli langs de wijken van Zutphen toert met een mooie publieksfilm. Dit keer is gekozen voor The Old Oak, de heftige en ontroerende laatste film van de Britse regisseur Ken Loach uit 2023.

In een voormalige mijnwerkersstad in Noord-Engeland staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt.
The Old Oak is op een woensdagavond te zien op de volgende locaties: 10 juli: wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen; 17 juli: DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19 in Zutphen; 24 juli: ’t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld; 31 juli: Het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32 in Zutphen. Alle vertoningen beginnen om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt €4,-, contant te voldoen op locatie. Aanmelden is niet nodig.