Stedendriehoek

Ludiek adoptieplan voor steun aan Luxor Theater

Bezoekers die Luxor een warm hart toedragen, kunnen het Zutphense filmtheater steunen door het adopteren van een stoel. Met dit ludieke plan hoopt Luxor haar voortbestaan tijdens en na de coronapandemie veilig te stellen.

Net als veel andere culturele instellingen heeft ook Luxor het vanwege de aanhoudende coronamaatregelen zwaar te verduren. “We willen onze organisatie versterken door te professionaliseren. Dat gaat met kleine stapjes, zeker nu we gedwongen dicht zijn. De overheidssteun en gemeentesubsidie helpen, maar zijn daarvoor niet voldoende”, zegt directeur Hans Heesen. “Om onze inkomsten tijdens en na de lockdown aan te vullen, hebben we een stoeladoptieplan bedacht, waarmee bezoekers ons unieke theater een jaar of langer kunnen steunen.”

Club van 99

Het plan werkt als volgt: Luxors grote Pieter Scharphorn-zaal en de onlangs gerealiseerde Maïté Duval-zaal hebben samen 99 stoelen. Bezoekers die het filmtheater een warm hart toedragen kunnen een van deze stoelen adopteren voor een bedrag van 99 euro. Wie een stoel adopteert, treedt daarmee toe tot de Club van 99. Het lidmaatschap van deze selecte club geldt voor een jaar en kan daarna jaarlijks worden verlengd voor achtereenvolgens 89, 79, 69 en 59 euro.

Speldje

Als dank voor de adoptie krijgt iedere begunstiger een vermelding op de Luxorwebsite plus een sierlijk ‘Club van 99’-speldje ter grootte van een euromuntje van 10 cent, ontworpen door grafisch ontwerper Marc Weikamp. Heesen: “Daarnaast nodigen we alle clubleden uit voor een feestelijke voorstelling op negen september, de negende van de negende dus. Leuk als iedereen dan zijn speldje draagt, maar verplicht is het natuurlijk niet.” Er zijn al tien stoelen geadopteerd. Ook een stoel adopteren? Kijk op www.luxorzutphen.nl/club-van-99