Stedendriehoek

Loskomen van dwangmatig denken

ZUTPHEN – De komende weken verzorgt Angelique Romeijn lezingen over ‘Zelfbevrijding’. Hiermee wil ze inzicht geven in de oorzaak en bevrijding van conflict en stress binnen onszelf en in onze buitenwereld.

“Hoe we onszelf en anderen onnodig leed bezorgen middels het dwangmatige denken en reageren vanuit onze geconditioneerde mind. De ‘voice-over’ die alles labelt, beoordeelt, bekritiseert en fantaseert over toekomst en verleden, waardoor we de levendigheid en schoonheid van de realiteit in het ‘nu’ mislopen. En hoe bevrijding van dit mechanisme een andere kwaliteit van leven mogelijk maakt.”

Ze vertelt dat zelfbevrijding het proces is van terugkeren naar je originele staat van zijn. “Wat gekenmerkt wordt door leven in het ‘nu’ vanuit helderheid, ruimte en vrijheid. Het is de bevrijding van ons ware zelf, wat zich vanaf onze prille jeugd is gaan identificeren met ons lichaam, onze emoties en het denken. Dat wat zich is gaan aanpassen aan wat van ons werd verwacht en wat wenselijk was in onze omgeving. Met alle gevolgen van dien. Veel mensen vragen zich dan ook af: ‘Is dit werkelijk alles?’ Of ervaren het leven als vlak. Dit kan leiden tot een gevoel van zinloosheid of zelfs depressiviteit.”
De eerste bijeenkomst is op donderdag 16 februari, vanaf 19.30 uur in Dock Zutphen aan Waterstraat 5. De tweede op zondag 26 februari, vanaf 11.00 uur in het Genietcafé Zutphen aan Oude Bornhof 57. Deelname kost €5,-. In verband met het beperkt aantal plaatsen graag aanmelden via e-mail info@angeliqueromeijn.com. Voor meer informatie, zie de website www.angeliqueromeijn.com. De lezingen zijn tevens een introductie op de lessen Zelfbevrijding die op donderdag 16 maart van start gaan.