Stedendriehoek

Logeren niet vanzelfsprekend

“Veel kinderen tussen 0 en 18 jaar die wij helpen in hun ontwikkeling, willen graag af en toe logeren. Alleen is logeren voor hen niet vanzelfsprekend. Omdat zij of hun ouders een hulpvraag hebben. Voor deze kinderen zoekt Zozijn Kind & Jeugd logeerouders. Als logeerouder ontvang je een vergoeding”, vertelt Karen Breukers.

Logeerouders vertellen

Helga: “Ik wilde er, naast het werk op onze boerderij, graag iets bij doen. Omdat ik graag voor iemand zorg, logeren hier afwisselend meerdere kinderen. Sommige hebben een lichamelijke en een verstandelijke beperking.” Nancy en Yvette vormen samen een logeergezin: “We hadden ruimte in huis en in onze agenda. Het is zo mooi om te zien hoe onze logé zich heeft ontwikkeld en dat we daar een steentje aan bij hebben gedragen.”

Een goede match is belangrijk

Bernadet: “Jesse logeert twee keer per maand bij ons. We wilden, naast ons werk, graag iets voor een ander betekenen. We hadden wel de voorwaarde dat het, qua belasting, moest passen. Met de coördinator logeergezinnen van Zozijn gingen we in gesprek. Zij koppelde ons vervolgens aan Jesse: een hele goede match, want de logeerpartijtjes leveren hem én ons veel gezelligheid op!”

Begeleiding

De jongen die regelmatig bij Nancy en Yvette logeert heeft autisme. Nancy: “Hier hadden we geen ervaring mee. Maar dankzij de begeleiding van Zozijn kregen we handvatten om goed met onze logé om te kunnen gaan.” Bernadet: “Voor vragen kunnen we altijd bij haar terecht. En met de ouders van Jesse hebben we een goed contact. Voor hen is het fijn dat ze af en toe ontlast worden.”

Breukers: “Is logeerouder worden misschien iets voor jou? Kom dan naar onze informatieavond (ook online te volgen). Wij én logeerouders zelf informeren je graag op dinsdag 18 april van 19.30 tot 21.00 uur in de Boterfabriek, Dreef 2 in Zutphen. Check voor meer info en aanmelden onze site: www.zozijn.nl/logeerouder-worden