Stedendriehoek

Liza Luesink lijsttrekker GroenLinks

ZUTPHEN – GroenLinks Zutphen heeft Liza Luesink benoemd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Tijdens een ledenvergadering op 31 oktober zal GroenLinks de rest van de kieslijst en haar verkiezingsprogramma vaststellen.

De kandidatencommissie over Liza Luesink: “Liza kan met recht het gezicht van GroenLinks Zutphen’ worden genoemd. Ze is een perfectionist die doorwerkt tot ze tevreden is. Ze daagt anderen uit te groeien en versterkt vertrouwen door vooral sámen te groeien. Liza staat voor een nieuwe frisse politiek: een politiek van mensen werkelijk serieus nemen van lef hebben van durven en experimenteren.”

 

Liza Luesink over haar verkiezing als lijsttrekker: Voor iedereen in Zutphen en Warnsveld is het merkbaar een tijd van verandering. Bijvoorbeeld de manier waarop zorg en werk geregeld is of hoe we een grote groep asielzoekers warm welkom hebben geheten. Voor mij was deze collegeperiode ‘never a dull moment’. Onze gemeente is volop in ontwikkeling; er gaat veel goed maar er kan ook veel beter. Zoals bijvoorbeeld meer ruimte voor initiatieven van inwoners en ondernemers. GroenLinks gaat voorop in deze zoektocht naar de nieuwe rol van overheid en politiek. Samen kunnen we het verschil maken! Doe je mee?”