Stedendriehoek

Literair café met Nina Polak

BRUMMEN – Het eerstkomende literair café is woensdagavond 18 oktober bij de Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat 51 in Broek. Voor de pauze treedt schrijfster Nina Polak op, van wie vorig jaar het boek Buitenleven verscheen. Dit boek werd uitgeroepen tot Regenboogboek van het jaar 2022.

Polak debuteerde in 2014 met ‘We zullen niet te pletter slaan’. Met haar tweede boek ‘Gebrek is een groot woord’ (2018) won zij onder andere de Inktaap, een literaire jongerenprijs. Polak groeide op in Haarlem en studeerde in Amsterdam en New York. Zij zat in de redactie van het bekende Amsterdamse studentenblad Propria Cures en publiceerde in De Gids, De Groene Amsterdammer en De Correspondent. De laatste twee jaar heeft zij ook toneelstukken geschreven.

Nina Polak wordt geïnterviewd door Gerdien de Jong uit Eerbeek, die na een jarenlange carrière als bibliothecaris bij CODA Apeldoorn nu bij de Wageningen Universiteit werkt.

Na de pauze is er een open podium rondom het thema ‘onafhankelijkheid’. Deelnemers aan het open podium – bij voorkeur uit de gemeente Brummen – kunnen zich opgeven via e-mail taalmarkt@brummencultuur.nl. Bijdragen aan het open podium mogen op zijn meest vijf minuten duren. Er is ruimte voor een lied, een gedicht, spoken word of een column.