Stedendriehoek

Lionsclub Zutphen schenkt 1000 euro aan de Hulphond

De Lionsclub Zutphen schenkt 1000 euro aan Hulphond Nederland. Deze stichting leidt honden op om mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand te bieden. De inzet van hulphonden voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.

“Niet iedere hond volgt hetzelfde opleidingstraject”, zegt Linda van de Kolk van Hulphond Nederland. Zo hebben we ADL-hulphonden die helpen bij activiteiten in het dagelijks leven zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het aan- en uittrekken van kleding of het aangeven van voorwerpen.
De epilepsie-hulphond is een signaleringshond, die erop is getraind om mensen met epilepsie te waarschuwen en te helpen voor, tijdens en na een aanval. Een PTSS-hulphond is een hulphond die stress signaleert veroorzaakt door traumatische ervaringen bij bijvoorbeeld oorlogsveteranen. Tenslotte heeft de stichting speciale therapie-hulphonden voor kinderen en jongeren met gedrag- en ontwikkelingsproblemen.

De gift van de Lionsclub Zutphen komt uit het activiteitenfonds. Daarin zit de opbrengst van zes zaterdagen houthakken. Bomen zijn door de leden omgezaagd in een bos bij Lichtenvoorde en op een boerderij in Eefde gekloofd. Het haardhout was de afgelopen winter populair; binnen enkele weken is de complete voorraad verkocht.
Op de foto neemt Linda van de Kolk van Hulphond Nederland de cheque in ontvangst van Lionslid Paul Bombeld.

www.hulphond.nl