Stedendriehoek

Lezing Suze Peters over plaagdieren in de tuin             

EEFDE – Groei & Bloei afdeling Zutphen verzorgt een lezing op donderdag 6 april vanaf 19.30 uur in Dorpshuis Het Hart Eefde, Jolinkweg 2. Suze Peters spreekt dan over “Plaagdieren in de tuin; van vertrappen naar vertroetelen.”

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

Suze Peters schreef er een boek over: Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’. Aan de hand van de bladluis zal Suze uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En je gaat vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

Introducés en niet-leden betalen voor deze lezing € 5,-, incl. koffie of thee. Leden en partners van leden betalen € 2,- voor koffie en thee. Voor meer informatie: www.zutphen.groei.nl of raadpleeg de Facebookpagina.