Stedendriehoek

Lezing arts voor natuurgeneeskunde

GORSSEL – Ron Velthuis is veertig jaar arts voor natuurgeneeskunde. Hij adviseert zijn patiënten gewoonlijk natuurlijke middelen zoals plantaardige middelen, vitamines, enzymen en mineralen. Recent is hij komen werken in ‘den Oldenhof’ te Gorssel.

Velthuis heeft dus al heel wat jaren ervaring, maar doet ook nog regelmatig ontdekkingen. Zo heeft hij dit jaar een bloedtest ontdekt en in zijn praktijk geïntroduceerd, waaruit is af te leiden hoe groot je individuele behoefte is aan omega-3 vetzuren.

Velthuis zegt: “Deze vetten behoren een essentieel onderdeel te zijn van onze dagelijkse voeding. Ze zijn onderdeel van alle celmembranen en hebben een ontstekingsremmende invloed en onderhouden het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Echter, sinds er een test is, is duidelijk geworden welke dosering, welk product en hoe lang dat nodig is.”

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat sinds ongeveer een eeuw het gehalte aan EPA en DHA in onze voeding sterk is afgenomen. En het gaat daarbij om gezondheidsproblemen als allergieën, hart-vaatziekten, slaapproblemen, spier/gewrichtsklachten en algemeen verlies van vitaliteit.

Ron Velthuis geeft een lezing over dit onderwerp. Aanmelding is gewenst in verband met het beperkt aantal plaatsen voor dinsdag 26 en woensdag 27 september om 19.30 uur of donderdag 28 september om 10.00 uur, via e-mail: drronvelthuis@gmail.com. Website: www.natuurarts-praktijk-zutphen.nl