Stedendriehoek

Levende vertellingen van het kerstverhaal

BRUMMEN – Op zaterdag 24 december (kerstavond) verzorgt de Protestantse Gemeente in Brummen een wandeling langs ‘levende vertellingen’ van het kerstverhaal. Op verschillende plekken in Brummen wordt een deel van het verhaal vertoond en de bezoekers gaan zo op weg naar het kindje in de stal. De wandeling begint om 18.00 uur bij de brandweerkazerne en eindigt na een uur in de Pancratiuskerk (zie foto).

De route is als volgt: Jozef en Maria krijgen bezoek van de Engel (Werkplaats Brandweer). Deelnemers krijgen daar een korte routebeschrijving; Keizer Augustus roept het gehele volk op om zich te laten inschrijven (Gemeentehuis); herders krijgen bezoek van de Engel. Er is een wonder op komst (grasveld naast Pancratiusschool); het Engelenkoor zingt van het wonder dat op komst is (bij het Andreashuis); mensen die op zoek zijn naar een slaapplaats (bij de familie Ruumpol op de hoek Kruisenkstraat/Leliestraat); Maria en Jozef kloppen aan bij de herberg waar geen plaats is. Ze worden naar de Kerk verwezen via het Marktplein (Tante Blanche); De koningen zijn op weg naar het wonder (de Muziektent op het Marktplein); het kind is geboren in een stal tussen de dieren (kerktoren).

Medewerking wordt verleend door: Vox tunes, burgemeester Alex van Hedel, Vrienden van ’t HOB, dierenpark het Goor, Schaapskudde Belhamel, Midwinter Blazers en Tante Blanche. Er zijn nergens kosten aan verbonden. De wandeling duurt maximaal een uur. In de kerk is na afloop chocolademelk en Glühwein.