Stedendriehoek

Leuvenheimse kinderen op de arrenslee

De meeste kinderen die op De Rietgors in Leuvenheim zitten, hebben al eens met de koets van Harry van der Velden gereden. Want tijdens het jaarlijkse kerstfeest op het plein is ‘Opa Harry’ er altijd met zijn paardenkoets bij en mogen alle kinderen rondjes meerijden door het dorp. Maar dit jaar ging het kerstfeest niet door en bleef dus ook de koets in de stal. Dat was in de zomer ook al het geval geweest, toen het Oranjefeest geen doorgang kon vinden en de schutterskoning en –koningin dus niet per koets door Leuvenheim konden paraderen.

Maar toen er opeens een dik pak sneeuw viel en alle kinderen weer naar school konden, besloot Harry om toch iets voor de kinderen te organiseren. En dan niet met de koets, maar met de antieke arrenslee die al jarenlang lag te wachten op echte sneeuwval. Sneeuw lag er genoeg: zoals overal in de gemeente Brummen gingen ook het schoolplein en het aanpalende schoolveld van De Rietgors al dagenlang onder centimeters sneeuw schuil.

En zodoende mochten alle kinderen per groep een paar rondjes over het veld meerijden. Of als ze wilden – of durfden – mochten ze ook hun eigen sleetjes achter de grote slee binden. En dat ging zeker met de paarden in galop best hard! Na afloop hadden een aantal ouders voor iedereen warme chocomelk en speculaas klaarstaan.