Stedendriehoek

Lente in de Overtuin

De lente is begonnen en waar kan men dit beter ervaren dan in de Warnsveldse Overtuin. De in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin trekt ieder voorjaar vele bezoekers. Duizenden stinzenplanten, waaronder sneeuwklokjes, krokussen en scilla’s staan in bloei en zorgen voor een overweldigende aanblik. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de tuin goed te zien is.

De Overtuin is te bezoeken op de Opentuindag op zondag 14 maart. Met verschillende aanpassingen, zoals een eenrichtingsroute, heeft de gemeente toestemming gegeven voor de openstelling. Zo blijft het terras gesloten, maar is er koffie en/of thee ‘to go’. Omdat het vorig jaar een groot succes was worden er nu ook weer planten verkocht bij de ingang van de tuin, om de verschillende projecten te ondersteunen.

In de galerie is de expositie ‘Gelderland in inkt en olieverf’ van de uit Zutphen afkomstige Jan Baggen te zien. Jan tekent en schildert voornamelijk buiten, en plein-air. Dat deed hij vroeger voor de krant en nu zoekt hij graag de mooiste plekjes uit die tijd nog eens op voor nadere verdieping. Vooral de bijbehorende verhalen zijn vaak de aanleiding. Een mooi voorbeeld zijn de Wodanseiken bij Wolfheze. De plek waar de schilders van de Oosterbeekse school zo rond 1900 werden ingewijd door de schilder Warnardus Bilders. De expositie is te zien op de Opentuindagen en op afspraak te zien tot en met 5 april. Maximaal twee bezoekers tegelijk in de galerie.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt € 3,00. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00-17.00 uur. Meer informatie op www.deovertuin.nl, info@deovertuin.nl  of 0575-559989.