Stedendriehoek

Laatste zomerse openstelling van de Overtuin

Zondag 4 juli is de laatste Opentuindag voor de zomerstop. Een uitgelezen kans voor ieder die wil genieten van kunst, cultuur en natuur. In de galerie is de expositie 333 + 33 zaden van Marianne Verschoor-Remerie te zien. Marianne schildert met aquarelverf planten met veel gevoel voor detail.

“Bij iedere nieuwe plant die ik schilder worden er schatten zichtbaar. Geniaal zoals de plantenwereld in elkaar zit.” De inspiratie voor deze tentoonstelling vormden zaden. Want ieder zaad is anders. Het verschilt per plantensoort. In één zaadje, zo klein als het soms is, is de hele plant in wording aanwezig. De gedachte dat dit grote wonder verstopt zit in een enkel zaadje bracht Marianne ertoe om verschillende zaden op ware grootte te gaan schilderen. “Het zijn overlevingscapsules die het plantenleven transporteren door tijd en ruimte.” Marianne schilderde er 333+33=366. Voor iedere dag van een schrikkeljaar een zaad.

De tuin zelf is een groen monument, aangelegd rond 1832 in de landschapsstijl en onderdeel van buitenplaats Welgelegen. Een unieke tuin, die niet voor niets benoemd werd tot Monument van het Jaar 2019/2020. In het kader daarvan worden er nog steeds acties gevoerd. Een daarvan is de verkoop van handgemaakte hoeden die aan de tuin geschonken zijn. Een ander is de verkoop van planten aan de ingang. Een succesformule, waarmee al een aardig bedrag is opgehaald. Zondag is het de laatste dag dat de planten in de verkoop zijn. Op het terras kan men koffie of thee met taart nuttigen en bij het oude tennisprieel uit 1906 is een Jeu de Boulesbaan, waar alle bezoekers gebruik van mogen maken.
Al met al, reden genoeg om de Overtuin deze zondag te bezoeken! De volgende Opentuindag is op zondag 29 augustus.

De openingstijden zijn van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt € 3,00 entree gevraagd. Voor meer informatie kunt u terecht op; www.deovertuin.nl of info@deovertuin.nl