Stedendriehoek

Laatste onderhoud aan Eefdesebrug

EEFDE – Rijkswaterstaat sluit de Eefdesebrug over het Twentekanaal af van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 16.00 uur. Aannemer BAM Infra voert dan de laatste onderhoudswerkzaamheden uit. Gemotoriseerd verkeer, buslijn 81 en landbouwverkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de brug blijven gebruiken. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van enkele minuten.

Tijdens de afsluiting worden de voegovergangen ingebouwd tussen de delen van de brug die op de oever staan en de overspanning over het water. Daarnaast worden de laatste schilder werkzaamheden onder de brug uitgevoerd. Na afronding van deze werkzaamheden is het grote onderhoud aan deze brug voor de komende tien jaar klaar. Er wordt tussentijds wel regulier beheer en onderhoud uitgevoerd, zoals schoonmaakwerkzaamheden en asfaltreparaties.

Hinder voor het verkeer
Gemotoriseerd verkeer, waaronder landbouwverkeer en buslijn 81, wordt van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 16.00 uur omgeleid via de naastgelegen Polbrug in de provinciale weg N348. Fietsers en voetgangers kunnen de Eefdesebrug wel blijven gebruiken. Daarnaast kunnen zij gebruikmaken van de brug bij Sluis Eefde (Kapperallee). De werkzaamheden onder de brug veroorzaken geen verkeershinder.

Kijk voor meer informatie op www.rws.nl/onderhoudeefdesebrug. Of bel met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002, van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.