Stedendriehoek

Laagdrempelige autopuzzeltocht door coulisselandschap

ZUTPHEN – Rotaryclub Zutphen en Rotaryclub Vorden-Zutphen verzorgen voor de vierde keer de Aspergerally. Dit is een laagdrempelige, ontspannen autopuzzeltocht door het fraaie coulisselandschap van de Achterhoek.

Via aanwijzingen vinden de deelnemers de route naar de lunch- en vervolgens de eindlocatie, waar met een aspergemaaltijd wordt afgesloten. De rally start in Zutphen en eindigt in de omgeving van Zutphen/Vorden. Door mee te doen draagt men ook een steentje bij aan een goed doel. De rally vindt plaats op zaterdag 21 mei.

Goede doelen
“We steunen maar liefst twee lokale goede doelen: Wel Kóm werk en Muziekcentrum Zutphen. Wel Kóm werk voorziet in mensenwerk in en rondom het Waterkwartier in Zutphen en het Muziekcentrum Zutphen biedt gratis muzieklessen aan voor kinderen en jongeren tot 21 jaar vanuit de visie dat muziek maken voor iedereen toegankelijk moet zijn. De opbrengst zal gelijkelijk verdeeld worden.”

Deelnemers en sponsoren gezocht
“Deelname staat open voor iedereen. Per deelnemende auto is een bestuurder en routelezer/begeleider nodig (equipe). De all-in-prijs (rally rijden, lunch en diner) per equipe is €225,-. Schrijf je snel in via www.aspergerally.nl, want het deelnemersaantal is gelimiteerd. Qey Invest is de hoofdsponsor en we nodigen bedrijven van harte uit aan te sluiten en gebruik te maken van de speciale sponsor- en relatiepakketten (variërend van €250,- tot €2.500,-). Zonder sponsoren is de rally niet mogelijk. Meer informatie op www.aspergerally.nl

Pitstop
Op maandag 2 mei verzorgen de Rotaryclubs een ‘pitstop’ in aanloop naar de rally, in zalencentrum De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. Ronald Jans van Rallywereld geeft een inkijkje over het rally rijden, zodat geïnteresseerden en deelnemende rallyrijders goed voorbereid zijn. Een afvaardiging van de goede doelen is ook aanwezig. Het begint om 18.00 uur. De kosten bedragen €25,- voor de maaltijd, koffie en een consumptie. “Wilt u geen maaltijd, dan bent u welkom om 19.00 uur en zijn uw consumpties voor eigen rekening. Aanmelden graag voor donderdag 28 april via e-mail info@aspergerally.nl.”

Sponsorgelden goed besteed
Stichting Leergeld Zutphen en omstreken kreeg in totaal €38.500,- vanuit sponsoring van beide Rotaryclubs. Deze stichting zet zich in om alle kinderen te laten meedoen, want nu meedoen is later meedoen. Ouders die niet in staat zijn om sport- of cultuuractiviteiten of concrete zaken zoals fiets of laptop voor hun kind(eren) te financieren, kunnen een beroep doen op de stichting. Afgelopen jaar zijn veel kinderen voorzien van een laptop en konden tegen verlaagd tarief gebruik maken van online leermodules van Squla.