Stedendriehoek

L.A. Studio Heroesbijzonder muziektheater

ZUTPHEN – Een bijzondere première van een heel bijzondere voorstelling. Dat mag met recht gezegd worden over L.A. Studio Heroes. Een veelzijdige muziektheaterproductie, waarin de jonge Zutphense muzikant Luuk Nengerman en zijn achtkoppige band teruggaan naar het Los Angeles van weleer en naar de vele grote pophits die daar werden geproduceerd. De première is op zaterdag 10 juni in de Hanzehof, Coehoornsingel 1 te Zutphen.

“L.A. Studio Heroes staat bol van de muziek uit het eind van de seventies en begin van de eighties. Wereldhits van talloze artiesten worden feilloos vertolkt. Denk aan Michael Jackson, Lionel Richie, Aretha Franklin, Boz Scaggs, Eric Clapton, Steely Dan en uiteraard Toto.Want het zijn de mannen van die laatste band die op veel van die hits te horen zijn. Kortom: zij zijn de L.A. Studio Heroes”, aldus Nengerman.

 

Maar de show is meer dan een ode aan deze muzikale giganten. Zoals het een goede theaterproductie betaamt, gaat het veel verder. De achtergronden bij de albums en de hits, de verhalen, de anekdotes, de videos van destijds alles komt bij L.A. Studio Heroes uitgebreid aan bod. In de show zijn theater decor kleding en beeld net zo belangrijk als de muzikale uitvoering. Zo zit de band het ene moment in het decor van L.A.’s Capitol Studio’s en wordt er een recordingsessie nagebootst. Even later verandert het podium in een concertzaal en staat de band een live-show te geven. Een groot videoscherm zorgt voor de juiste sfeerbeelden van toen.

 

Luuk Nengerman en zijn bandleden die samen ook de Toto-tributeband Touch Of Toto vormen hebben twee jaar lang al hun energie in de show gestoken. Muziek script regie decors arrangementen samenstellen van medleys kleding verhaalteksten er is keihard door iedereen gewerkt. Nengerman is een druk baasje; hij speelt in diverse bands en is directeur van Popcollege Zutphen. Maar in L.A. Studio Heroes ligt zijn hele ziel en zaligheid. “Ik ben pas 23 dus om nu te zeggen dat het mijn levenswerk is gaat wat ver. Maar dit is wel het grootste en belangrijkste dat ik tot nu toe gedaan heb. Het is echt onze eigen productie. Best gewaagd want er zit veel tijd en geld in. Daarom hopen we dat de Hanzehof vol komt. En dat we volgend seizoen met dit programma langs de Nederlandse theaters kunnen touren.”

 

Het wordt spannend de première op 10 juni. Dan moet twee jaar hard werken op zijn plek vallen zegt Nengerman. “Zeker is dat een spannende avond. Maar ik heb er ook heel veel zin in. Dit is zo’n bijzonder programma. Mensen moeten gewoon komen kijken. Zeker 40plussers gaan helemaal terug naar hun jeugd. Dit hits van toen mét alle prachtige verhalen die erachter zitten. Het wordt heel gaaf.”