Stedendriehoek

KWF-afdeling Zutphen zoekt versterking

ZUTPHEN − Alleen in Zutphen krijgen elk jaar al 275 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Zutphen al jarenlang de collecteweek. Dit jaar zijn er extra vrijwilligers nodig voor de organisatie.

In de eerste volle week van september komen er zo’n 360 vrijwilligers in Zutphen in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal  € 19.700,- opgehaald. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 3 t/m 9 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2016 te overtreffen.

Zutphen in actie voor KWF
De KWF-afdeling in Zutphen organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Dave Snellen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Snellen.  “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

Help mee
De KWF-afdeling Zutphen heeft een vacature voor een secretaris. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Dave Snellen, via t: 06 31 63 15 04 of e: dsnellen@kwf.nl