Stedendriehoek

Kunst Maakt de Mens in Zutphen

ZUTPHEN – Dit voorjaar verzorgt het Kröller-Müller Museum in samenwerking met Stichting Vier het Leven de workshopreeks Kunst Maakt de Mens in Zutphen. Dankzij de steun van Parels voor de Kunst kunnen ouderen uit Zutphen en omgeving deelnemen aan drie actieve workshops met als thema Vincent van Gogh. Om de schilderijen ook in het echt te zien, brengen zij een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

Kunst Maakt de Mens laat ouderen (70+) actief kennismaken met Van Gogh. Via de kunst en het leven van Van Gogh (her)ontdekken ouderen hun talenten en vergroten zij hun sociale netwerk. In de workshops experimenteren zij met verschillende materialen en technieken en maken zelf kunstwerken onder begeleiding van een kunstdocent.
De workshops vinden plaats bij Vereniging DWK Zutphen op de volgende data: 4 april van 13.30 tot 16.00 uur: workshop Stilleven; 23 mei van 13.30 tot 16.00 uur: workshop Landschappen; 20 juni van 13.30 tot 16.00 uur: workshop De Brieven; 6 juli van 13.30 tot 16.00 uur: bezoek aan het Kröller-Müller Museum inclusief rondleiding.
De workshops worden begeleid door vrijwilligers van Stichting Vier het Leven. Zij brengen en halen de deelnemers en assisteren bij de workshops. Per workshop kunnen twaalf mensen deelnemen. Er kan per workshop worden ingeschreven of voor de hele reeks. Meer informatie over de kosten en aanmelding via de website www.4hetleven.nl  of telefoon 035-5245156.