Stedendriehoek

Kunst in de Kolenstraat

ZUTPHEN – Tijdens de museumnacht op zaterdag 14 oktober is het atelier van Edith Meijering (1962-2022) aan de Kolenstraat 27 ook opengesteld. Naast tal van andere activiteiten is het atelier, waar zij ruim dertig jaar met grote passie en tomeloze energie heeft gewerkt, een plek van verwondering.

Meijering was een ontzettend gedreven kunstenares en heeft een grote hoeveelheid werk nagelaten. Zij vond werk maken het mooiste wat er was en genoot ervan om zichzelf terug te trekken in haar atelier. Daarbij had zij een ongelooflijk goede beheersing van verschillende materialen en technieken: olieverf, acryl en aquarel, etsen en collages of een combinatie van dit alles. Zij was altijd op zoek hoe zij haar waarnemingen het beste weer kon geven. Er zit een grote gelaagdheid in haar werk, de dingen zijn niet altijd wat ze lijken.

Het atelier is voor deze gelegenheid opnieuw ingericht met veel werk dat recent te zien was tijdens haar solo-expositie ‘I’m a bird now’ in het Stedelijk Museum.

Haar zus en zwager, Trudy Ernst Meijering en Boudewijn Ernst, hebben de taak op zich genomen om haar werk en gedachtengoed onder de aandacht te houden. Daarom is onlangs het atelier ook opnieuw geschilderd en doen zij mee aan de openstelling tot 24.00 uur tijdens de museumnacht. Het atelier is tevens geopend op 24, 25 en 26 november.