Stedendriehoek

Krachtstroomvoorziening voor Warnsveld

WARNSVELD – Met de komst van een eigen stroomvoorziening wordt het voor de organisatoren van onder andere de Koningsdag en de Dorpsfeesten een stuk gemakkelijker, goedkoper en vooral ook schoner om in Warnsveld een evenement te organiseren.

De Oranjevereniging kampt al jaren met een stroomprobleem omdat er geen openbare voorziening voor is. Stroom ‘lenen’ bij de buren tot en met het plaatsen van dure, vervuilende dieselaggregaten was de enige oplossing. “Waarom is er in Zutphen wel van alles op dit gebied mogelijk, maar in Warnsveld niet?” was de vraag waar de Oranjevereniging maar geen antwoord op kreeg, behalve dat het ‘te duur’ zou zijn.

De Stadspartij vindt het belangrijk dat culturele activiteiten, waaronder een kleine dorpskermis en de bekende Koningsdagmarkt in het oude dorpscentrum, steun verdienen vanuit de gemeente. Daartoe diende de partij vlak voor de zomervakantie een motie in, waarin niet alleen om een krachtstroompunt werd gevraagd, maar ook om een watertappunt en tevens de wens en behoefte naar elektrische laadpalen voor auto’s te inventariseren. Ook hoopt de Stadspartij dat dergelijke voorzieningen het voor andere partijen aantrekkelijker maakt. “Het kleine plein bij het voormalige gemeentehuis leent zich uitstekend voor allerlei dorps- en ondernemersactiviteiten.”