Stedendriehoek

Korfbal van hoog niveau in Hanzehal

ZUTPHEN – Op maandag 15 januari is korfbalvereniging KVZ gastheer van het Nederlands Korfbalteam onder 17 jaar. Voor de selectie van Oranje U17 staat dit bezoek in het teken van de voorbereiding op de Korfball World Cup U17, die van 22 tot en met 24 juni wordt gespeeld in Schijndel.

Eind december, tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam, maakte bondscoach Barry Schep de selectie bekend. KVZ is de eerste club die in de voorbereidingstour wordt aangedaan. Het Oranje U17 team speelt in de Hanzehal wedstrijden tegen de A1 en de selectie van KVZ.

Bondscoach Barry Schep van Oranje U17 is voor KVZ geen onbekende. In april 2017 heeft hij samen met Kim Cocu een clinic gegeven voor alle jeugdteams van KVZ, waarbij ook veel jeugdspelers van andere verenigingen uit de regio aanwezig waren. Daarnaast is Barry onder de indruk van de Zutphense Beachfaciliteiten. Barry Schep is als korfbalspeler bekend om de 47 interlands die hij heeft gespeeld en de prijzen die hij heeft gewonnen. Te weten het WK, het EK (2x), de World Games, zaaltitels (2x), Europa Cup (2x), de prijs Korfballer van het jaar’ en ‘Talent van het jaar’.

Tijdens het bezoek aan Zutphen op 15 januari geeft Barry Schep om 17.00 uur voorafgaand aan de wedstrijden een clinic voor alle C- en D-spelers van KVZ. De spelers van Oranje zullen daarbij ondersteunen en oefeningen voordoen.

Om 19.00 uur speelt Oranje U17 als eerste een wedstrijd tegen de A1 van KVZ. Voor deze gelegenheid heeft de A1 enkele talentvolle junioren uit de regio als gastspelers. Om 20.30 uur volgt de wedstrijd van Oranje U17 tegen KVZ 1. Het belooft een mooi korfbalspektakel te worden in de Hanzehal. De entree is gratis.