Stedendriehoek

Koorlab voor Barok Festival Zutphen

ZUTPHEN – Het Internationaal Barok Festival Zutphen (IBFZ) vindt in de zomer plaats van 10 tot en met 14 juli 2024. Voor dit festival zoekt sopraan Johannette Zomer koorzangers die samen het Koorlab vormen. Een projectkoor met laagdrempelige, maar ook uitdagende projecten. Dit allemaal onder leiding van professionals zoals dirigenten Klaas Stok, Else te Lindert en Rob Vermeulen.

“Begin het nieuwe jaar goed met workshops in januari door Klaas Stok en met koordirectieleerlingen van dirigent Rob Vermeulen ter voorbereiding van het Barok Festival. Repetities onder leiding van Elske te Lindert staan gepland eind juni en begin juli. Je oefent onder andere voor het Magnificat van J.S. Bach, wat tijdens het openingsconcert van het Internationaal Barok Festival Zutphen (IBFZ 10-14 juli 2024) wordt uitgevoerd. Een nieuwe naam voor het vijfdaags muziekfestival van de Zomer Academie Zutphen.”

De Zomer Academie Zutphen van sopraan Johannette Zomer organiseert elke twee jaar een vijfdaags Festival. In 2024 vindt de vierde editie plaats en is het festival hernoemd naar Internationaal Barok Festival Zutphen (IBFZ). De IBFZ is een meerdaags educatief muziekevenement met masterclasses, presentaties, workshops, lezingen en concerten op verschillende, meestal overdekte plaatsen in de historische binnenstad van Zutphen. Het biedt professionele musici, studenten en gevorderde amateurmusici de kans lessen te ontvangen van internationale meesters. Zo kunnen zij werken aan techniek en interpretatie, op hun eigen instrument of met hun eigen stem, maar zich ook laten ondersteunen op mentaal gebied. Daarnaast geeft IBFZ een breed publiek de mogelijkheid op toegankelijke wijze kennis te maken met het instuderen en uitvoeren van klassieke muziek. Zo houdt de Zomer Academie Zutphen de beleving van oude tot en met hedendaagse muziek levend en creëert mooie ervaringen en herinneringen voor zowel publiek als deelnemers.

Daarnaast is de organisatie, om alles in goede en soepele banen te leiden, nog op zoek naar uitbreiding van hun vrijwilligersteam. “Het gaat om werkzaamheden rondom alle concerten en masterclasses, maar ook in de periode ervoor kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Je kunt zelf aangeven welke dagen en tijden je beschikbaar bent. Geef je op via e-mail info@zomeracademiezutphen.nl, ook voor het verkrijgen van verdere informatie.

Meer informatie over het Koorlab, zoals gewenst niveau, repetities, optredens en kosten is te vinden op www.zomeracademiezutphen.nl