Stedendriehoek

Kom in actie voor Voedselbank Zutphen

Op zondagmiddag 22 mei vindt het fundraising wandelevent voor de Voedselbank Zutphen plaats. Er zal een wandeltocht plaatsvinden van 4,5 km lang. Er wordt een deel langs de IJssel en een aantal bezienswaardigheden gewandeld. De organisatie is in handen van Elise Hoitink, student aan de Hogeschool Utrecht in samenwerking met voedselbanken Nederland.

Voedselbank Zutphen
Steeds meer mensen leven in armoede waardoor voedselhulp een welkome aanvulling is. Deze doelgroep vergroot op dit moment landelijk onder andere door de hoge inflatie. Voedselbank Zutphen ziet ondanks deze omstandigheden nog geen grote toenames in aanmeldingen, maar wil in staat blijven om de klanten te voorzien van een ruim voedselpakket. Voedselbank Zutphen is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en giften van bedrijven, particulieren en maatschappelijke hulpverleningsorganisaties, kerken, serviceclubs, particuliere stichtingen met sociale doelstellingen en dergelijke.

Wandel ook mee!
“Om de voedselbank Zutphen financieel te ondersteunen gaan we door middel van een fundraising evenement geld inzamelen. In dit geval is het evenement een prachtige wandeltocht langs de IJssel en een aantal bezienswaardigheden in Zutphen.
Tijdens de wandeltocht is er voldoende gezelligheid en ruimte om nieuwe mensen te leren kennen. De wandeltocht dient ook goed als een familie- en team uitje. Voor de wandeling krijgt elke deelnemer een gezonde snack en een flesje water voor onderweg. Om mensen nu en in de toekomst te voorzien van voedsel, is het belangrijk dat jij en ik in actie komen. Meld je aan of doneer! Je kan je aanmelden en laten sponsoren via In beweging voor de voedselbank. Alle opbrengsten komen ten goede aan Voedselbank Zutphen.”

Als er vragen zijn, stuur dan even een mailtje naar Fundraisingvbz@hotmail.com