Stedendriehoek

Koffiepunten voor de Voedselbank

In december zamelt de Lionsclub Zutphen weer koffiepunten in van Douwe Egberts en Perla, het huismerk van Albert Heijn. De opbrengst van de inzamelactie wordt omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank Zutphen, die actief is in Gorssel, Eefde, Warnsveld en Zutphen. Acht supermarkten in de regio fungeren vier weken lang als inzamelplaats. In de voorgaande jaren was de inzamelingsactie een groot succes.

De Lionsclub verzamelde vorig jaar via de opvallende witte inzamelzuilen ruim één miljoen koffiepunten. Met de opbrengst van de afgelopen jaren kon de Voedselbank Zutphen een jaar lang – meerdere keren per maand – een pak koffie aan de voedselpakketten toevoegen.

“Wekelijks zijn ruim 150 gezinnen in Zutphen en omgeving afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank”, zegt Rob Brandt van de Lionsclub in Zutphen. “Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebrander. Met de pakken die we krijgen kunnen we hier in Zutphen een jaar lang de voedselpakketten van koffie voorzien.”

Gesloten enveloppe

Iedereen die nog DE-waardepunten of Perla-punten in de keukenlade heeft liggen, wordt opgeroepen deze te deponeren in de witte inzamelzuilen die op ieder winkelcentrum zijn neergezet. “We zijn natuurlijk blij met alle punten die worden ingeleverd”, zegt medeorganisator Rik van Reekum. “Maar de mensen zouden ons extra helpen als ze de punten in een gesloten enveloppe doen en het aantal punten op de enveloppe vermelden. Dat scheelt een heleboel telwerk.”

Sinds vorige week staan de bussen in Zutphen bij de supermarkten van Jumbo in Leesten en het Waterkwartier, bij Albert Heijn aan de Brink en aan de Polsbroek en bij de Plus in Noordveen. In Warnsveld staat de bus bij Albert Heijn, in Eefde bij de Plus en in Gorssel bij Jumbo. De inzamelactie van koffiepunten loopt nog tot eind december.

Foto:

Via de witte inzamelzuilen werden vorig jaar ruim één miljoen koffiepunten ingeleverd, die door Rik van Reekum en Rob Brandt zijn aangeboden aan de Voedselbank.