Stedendriehoek

Klompenpad door buitengebied De Hoven  

Afgelopen vrijdag was de officiële opening van het 159ste Klompenpad. Dit Sprabanenpad is een rondwandeling van 15 kilometer door het prachtige buitengebied van tuindersdorp De Hoven.

De route is tot stand gekomen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met vrijwilligers, grondeigenaren, gemeente Zutphen, Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Routebureau Veluwe en Routebureau Achterhoek.

Het Sprabanenpad start aan de Molenweg in De Hoven, vlakbij voetbalvereniging De Hoven aan de Molenweg 36. Het pad is gemarkeerd met groene bordjes met twee klompjes en voert langs stadsboerderijen, door boomgaarden en uiterwaarden. De digitale folder met routeinformatie is te vinden op www.klompenpaden.nl en in de Klompenpaden-app.

Wandelpad als verbinding

Het Sprabanenpad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij. De gemeentelijke bijdrage maakt deel uit van gebiedsprogramma Rivier in de Stad. “Met Rivier in de Stad zorgen we voor een betere verbinding tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en De Hoven”, zegt verantwoordelijk wethouder Rick Verschure. “Daarbij hoort een goede overgang van stad naar landschap. Dit doen we in De Hoven door het creëren van een groene dorpsrand, inclusief een netwerk van wandel- en fietsroutes. Het Sprabanenpad draagt hieraan bij en zorgt ook voor een mooie verbinding naar de Veluwe. Klompen aan, rugzak op en gaan!”

Het Sprabanenpad is één van de laatste projecten van Rivier in de Stad. De afronding van het gebiedsprogramma is op zaterdag 8 juni met een aantrekkelijk programma. Nadere informatie hierover volgt.