Stedendriehoek

Klaar voor muzikaal spektakel

Zaterdag 10 september vindt de 19de editie van De Bos Dweildag Zutphen plaats in de binnenstad. Na twee jaar wachten zijn de muzikanten, vrijwilligers en sponsoren klaar voor een waar muzikaal spektakel.

Feestelijke muziek en enthousiaste orkestleden vullen tijdens De Bos Dweildag het centrum van Zutphen. “De orkesten hebben de afgelopen twee jaar misschien weinig kunnen optreden, maar ze hebben beslist niet stil gezeten. Er is flink gerepeteerd. Dat geldt voor alle orkesten die zich voor De Bos Dweildag hebben aangemeld”, zegt Joost Cornax, medeorganisator van De Bos Dweildag Zutphen.
Op 10 september bewegen 25 dweilorkesten zich door de binnenstad. “Je zou kunnen zeggen dat de muzikanten staan te popelen om weer van zich te laten horen deze tweede zaterdag in september. Dat blijkt ook wel uit het aantal aangemelde orkesten: het speelschema is al helemaal gevuld.”
De organisatie van De Bos Dweildag hoopt dat inwoners van Zutphen en omgeving net zo veel zin hebben in dit feestelijke evenement als zij. Cornax: “Om heel eerlijk te zijn hebben we deze gezellige dag best wel gemist. Dat we straks met dit evenement weer in de binnenstad staan en met muziek er letterlijk weer leven inblazen, geeft ons als organisatie ontzettend veel energie. En hopelijk het luisterende publiek ook.”
De Bos Dweildag Zutphen start om 12.00 uur met het defilé vanaf de parkeerplaats aan de David Evekinkstraat.