Stedendriehoek

Kinderen met een rugzakje

ZUTPHEN/EEFDE – Stichting Because We Carry maakt het verschil voor vluchtelingen op Lesbos. Ze heeft nu alle hulp nodig bij het inzamelen van rugzakjes voor alle gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos. Drie Zutphense vrouwen helpen hen hierbij.

Monique Lijftogt, zelf kindercoach en kinderyogadocent, vertelt: “Deze actie is zo hard nodig. De Coronatijd is voor de gevluchte kinderen echt extreem saai. Waar wij met onze kinderen rondom de tafel op de iPad en met Zoom-calls thuis gewoon doorleren en ze zich met het speelgoed dat ze hebben zich redelijk vermaken in en om het huis, is deze tijd in het kamp vooral voor de kids echt oersaai en moeilijk. Kinderen moeten in hun tent blijven waar echt niks te doen is. Naar school gaan was al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een kratje; dit alles mag nu zelfs niet meer door Corona. Iedereen moet in zijn tent zitten. Hoe fijn is het dan om een mooie, gave rugzak te krijgen?”

Iedereen kan meehelpen, aldus Monique: “Stel een rugzakje samen en breng die op vrijdag 1 of zaterdag 2 mei bij één van de inzamelpunten: Monique Lijftogt, Zutphenseweg 75 te Eefde; Ineke Bais, Weg naar Voorst 99 te Zutphen; Anouk Pross, Wambuisstraat 17 te Zutphen. Wilt u weten wat er in de rugzak mag en vooral ook wat niet? Op www.becausewecarry.org/2020/04/daar-gaan-we-alle-rugzakjes-verzamelen vindt u alle informatie (ook meer adressen in de regio) of mail naar monique@studiorafiki.nl