Stedendriehoek

Kinderen Dikkertje Dap sporten en zwemmen

ZUTPHEN – In september is Dikkertje Dap kinderopvang van start gegaan met buitenschoolse sportactiviteiten onder de naam B-SpOrtief. De sportactiviteiten worden aangeboden onder begeleiding van een gediplomeerde sportinstructeur: Henri Roeterdink.

B-SpOrtief is er elke donderdagmiddag en vindt plaats in de gymzaal van Het Mozaïek; bij mooi weer wordt ook de buitenlucht opgezocht. Tijdens een B-SpOrtief uur worden verschillende activiteiten aangeboden. Daarnaast wordt regelmatig een clinic gegeven door andere sportvoorzieningen, passend bij het sportthema. 

“We zijn gestart met één B-SpOrtief-groep, maar door vele enthousiaste reacties van kinderen en ouders zijn dit ondertussen al twee sportieve groepen van een uur. B-SpOrtief is voor kinderen die al bekend zijn bij Dikkertje Dap, maar ook voor kinderen die nog niet bekend zijn bij Dikkertje Dap kinderopvang, bijvoorbeeld voor kinderen uit de wijk”, vertelt directeur Gerrie Behet. 

In het nieuwe jaar biedt zwembad De IJsselslag, in samenwerking met Dikkertje Dap, zwemlessen aan. Kinderen die naar de buitenschoolse opvang gaan van Dikkertje Dap, kunnen dan tegen een gereduceerd tarief zwemlessen volgen voor zijn of haar A-diploma op de donderdagmiddag tijdens de schoolweken. Dit zal verzorgd worden vanuit B-SpOrtief in de buitenschoolse opvanguren. De kinderen worden naar het zwembad gebracht en weer terug gebracht naar de BSO, indien dit gewenst is. Ouder(s) mogen natuurlijk ook zelf hun kind ophalen bij het zwembad.

“Bij het zwembad krijgen we als één groep zwemles en krijgen de kinderen les van een gecertificeerde, ervaren zwemonderwijzer. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. Tijdens de zwemles is een pauze ingelast, waarin de kinderen een gezonde versnapering en wat te drinken aangeboden krijgen door Dikkertje Dap. Tevens is er in het laatste half uur altijd de mogelijkheid om te komen kijken naar de zwemles.” 

“Wanneer u uw kind nu opgeeft en het direct na de kerstvakantie start, kan het maar zo zijn dat uw zoon of dochter al met de zomervakantie in het bezit is van het eerste zwemdiploma. Ook ontvangt u een plonskaart; hiermee mag uw kind gratis komen zwemmen tijdens recreatief zwemmen bij De IJsselslag.”