Stedendriehoek

Kijkdoos maken met illustratrice

ZUTPHEN – Speciaal voor de Kinderboekenweek, die duurt tot en met zondag 15 oktober, verzorgt Boekhandel Van Someren & Ten Bosch samen met de Bibliotheek een workshop met illustratrice Marije Tolman. Marije zal daarbij vertellen over haar werk, maar de kinderen – in de leeftijd van 5 tot 9 jaar – gaan vooral ook zelf aan de slag om een mooie kijkdoos te maken, geïnspireerd op haar schitterende prenten. Voor ouders en broertjes en zusjes die niet aan de workshop deelnemen, wordt voorgelezen en staan koffie, thee en limonade klaar.

Marije Tolman (Beuningen, 1976) studeerde grafisch en typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Sinds haar debuut in 2002 illustreerde ze talloze kinderboeken, zoals Niets liever dan jij (Erik van Os en Elle van Lieshout), Wolf en Hond (Sylvia Vanden Heede), De grote Robin (Sjoerd Kuyper). Het tekstloze prentenboek De boomhut, dat zij samen met haar vader Ronald Tolman maakte, werd wereldwijd enthousiast ontvangen. Het werd in vele landen vertaald en bekroond met onder andere een Gouden Penseel en de prestigieuze Bologna Ragazzi Award. Haar werk was te zien in De Kunsthal, Het Rijksmuseum, Haags Gemeentemuseum, Kinderboekenmuseum, Villa Zebra Rotterdam, CODA Museum Apeldoorn en verschillende buitenlandse musea. In oktober verschijnt bij uitgeverij Querido het langverwachte nieuwe prentenboek van vader en dochter Tolman: Het boek.

De workshop vindt woensdag 11 oktober plaats, van 14.30 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Toegangskaarten à €5,- zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19 te Zutphen, telefoon 0575-513512 en website www.somerentenbosch.nl