Stedendriehoek

Kerstactie voor Roemeensekinderen in nood

ZUTPHEN – Zoals traditioneel in de decembermaand houdt de stichting Kinderen in Satu Mare (KIS) ook in 2017 weer haar jaarlijkse kerstactie. “Hulp is nog steeds nodig in de Roemeense stad Satu Mare, hoe triest dat ook is. Satu Mare is één van de partnersteden van Zutphen/Warnsveld”, vertelt Johan Altena namens de stichting.

“Er zijn nog steeds kinderen in Satu Mare die in ernstige nood zijn en die hulp nodig hebben omdat de ouders door allerlei omstandigheden niet in staat zijn om voor de kinderen te zorgen. Ook bestaat er nog veel analfabetisme onder deze kinderen. Daar wil de stichting een deel van haar opbrengst aan besteden.”

Verder komt een deel van de opbrengst van het geld van de kerstactie ten goede aan (de familie van) een doofstom jongetje. Altena: “Een operatie aan de oren is niet mogelijk; iemand zal hem gebarentaal moeten leren als hij verder wil komen. Zijn armlastige familie is analfabeet en de kinderen dreigen dat ook te blijven. Inmiddels is er dagopvang en gaan zij naar school. Het doofstomme jongetje moet echter naar een speciale school om gebarentaal te leren, maar die is er niet in Satu Mare. Wel in de grotere stad Cluc Napoca. De hulpverlening wordt door de stichting Kinderen in Satu Mare zelf georganiseerd of uitgevoerd door een zeer deskundige vrijwilligersorganisatie in Satu Mare. De gehele opbrengst wordt aan duurzame en structurele hulpverlening besteed.”

Voor meer informatie over dit project, e-mail: kis@planet.nl