Stedendriehoek

Karakter hond telt bij uitlaatservice

Het uitlaten van de hond van een ander is natuurlijk een verantwoordelijke taak. Zeker als het baasje zelf de deur niet uit kan omdat hij/zij ziek is of in de risicogroep van het coronavirus valt, is het moeilijk de hond aan een ander toe te vertrouwen. Daarom vraagt de telefonist van Diensten Noordveen in Zutphen bij de aanvraag naar het karakter van de hond.

“Vervolgens wordt een zo goed mogelijke match gemaakt met één van de aangemelde hondenuitlaters uit de wijk. De vrijwilliger en de eigenaar van de hond maken eerst kennis met elkaar. Als het aan beide kanten èn met de hond goed voelt, wordt de hond gedurende de benodigde periode uitgelaten door betreffende vrijwilliger. Mocht het toch niet klikken, dan wordt uiteraard een nieuwe vrijwilliger gezocht”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Van maandag tot en met zaterdag kan men in Noordveen tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 06-11646650 een aanvraag doen. Afhankelijk van de aanvraag komt een vrijwilliger uit de wijk dan in de middag kennismaken en de hond uitlaten. Een aanvraag kan ook gedaan worden voor boodschappen doen in de wijk, bij Coop of Slagerij Lammers. Of voor een belletje of juist een praatje aan de deur of het raam. Uiteraard wordt bij alle diensten 1,5 meter afstand in acht genomen. Voor informatie: www.noordveenzutphen.nl.