Stedendriehoek

Kamphuis sluit partnerschap met Techniekfabriek

ZUTPHEN – De Techniekfabriek in Zutphen stimuleert technische innovatie en laat technisch talent zich (verder) ontwikkelen in de regio. Hiervoor zoekt de Techniekfabriek samenwerkingen. Onlangs bundelde ze daarom de krachten met Kamphuis Hoogwerkers uit Zutphen. Met dit partnerschap wordt de volgende stap gezet.

Kamphuis Hoogwerkers is specialist voor werken op hoogte. Het bedrijf beschikt over diverse hoogwerkers (tot maar liefst 75 meter hoogte) en heeft veel kennis in huis, die ook gedeeld wordt in opleidingen en trainingen. Die expertise brengt Kamphuis Hoogwerkers ook in het partnerschap met de Techniekfabriek in; het bedrijf draagt actief bij aan de educatieve en praktische aspecten van kennisdeling in de regio. Het voornaamste doel is jongeren inspireren en opleiden. Daarnaast willen de partners technisch talent koesteren en ontwikkelen. Door middel van gezamenlijke projecten, workshops en trainingen draagt Kamphuis Hoogwerkers praktische kennis over en bevordert het bedrijf technisch inzicht.

Zowel Kamphuis Hoogwerkers als de Techniekfabriek geloven sterk in het belang van technische vaardigheden en innovatie voor de toekomst. Ze verwachten dan ook samen dat dit partnerschap bijdraagt aan technische groei en vooruitgang in Zutphen en omgeving.

Verduurzaming en energietransitie

De Techniekfabriek in Zutphen staat voor alles wat er speelt rondom verduurzaming en de energietransitie. Hier ontmoeten ondernemers, onderwijs en overheid elkaar. De behoefte aan technisch personeel blijft in de breedte groeien, terwijl door vergrijzing en ontgroening de aanwas van jonge mensen in de techniek de afgelopen jaren daalde met ruim 20 procent. Die daling gaat door tot 2030. Dat vraagt om rigoureuze stappen met elkaar. In de Techniekfabriek ontwikkelen ondernemers en onderwijs gezamenlijk leerlijnen en opleidingen, zodat actuele kennis wordt geborgd en een nieuwe generatie professionals wordt opgeleid.

Foto:

Erik Rakitow van Kamphuis Hoogwerkers (links) en Cor Brandsma en Sjoerd Westra (rechts) van De Techniekfabriek gaan een partnerschap aan om te kunnen bijdragen aan technische groei en vooruitgang in Zutphen.(Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)