Stedendriehoek

Jubileumquiz komt de huiskamer binnen

BRUMMEN – Het afgelopen jaar was #thuiswerken en #afstandhouden voor veel inwoners van de gemeente Brummen aan de orde van de dag. Maar vanaf nu wordt daar #thuispopquizzen aan toegevoegd. Want de werkgroep die dit jaar voor de tiende keer de Brummense Popquiz organiseert, laat dit bijzondere jaar niet zomaar voorbijgaan. Integendeel: dit jaar kan iedereen aan de lokale muziekquiz meedoen. Gewoon thuis. En natuurlijk zoals altijd op Derde Kerstdag, zondag 27 december.

“Begin dit jaar hebben we onze plannen al gesmeed voor een bijzondere editie van deze tweede lustrumquiz”, doet één van de vier organisatoren, Karin Beuwer, uit de doeken. “Maar die plannen konden we in maart in de koelkast zetten. Nu duidelijk is dat een quiz organiseren in een gezellige en goed gevulde Vroolijke Frans eenvoudigweg niet mogelijk is, grijpen we de kans aan om er een bijzondere online editie van te maken.” Collega-organisator Robert Kersten vult met een glimlach aan: “Dit betekent ook dat we dit jaar geen toegangskaarten hoeven te verkopen en dus ook geen liefhebbers moeten teleurstellen omdat het uitverkocht is. Want iedereen kan en mag dit jaar meedoen!”

Hoe de quiz er dit jaar uitziet, laat de organisatie nog even in het midden. “We houden er van om de spanning op te bouwen”, legt Gert-Jan van Dijk uit. “Nog even los van het gegeven dat het voor ons ook extra spannend zal zijn. We zijn met z’n vieren een goed team met een duidelijke taakverdeling. Maar dit jaar komt er meer bij kijken.” Theo van Enckevort, vierde organisator en samen met wijlen Hans Broer grondlegger van de quiz, legt dit verder uit: “Wij kunnen al negen jaar een beroep doen op een vaste groep lokale ondersteuners. En die hebben ook dit jaar weer toegezegd om mee te helpen. Maar omdat we nu de quiz dus tot in alle huiskamers willen brengen, hebben we wat extra specialisten in onze gemeente bereid gevonden om ons daarbij te helpen.”

Dit jaar dus geen twaalf teams die strijden om de wisselbeker – de befaamde Hans Broer Award – maar een interactieve quiz die iedereen vanuit huis, alleen of samen met de familie, kan meespelen. Via de website popquizbrummen.nl wordt binnenkort meer over de opzet van deze tiende editie bekend gemaakt. Maar dat het dit jaar een bijzondere quizavond wordt, staat nu al als een paal boven water.

Vragen over de Brummense popquiz kunnen worden gemaild naar het bekende mailadres popquiz@rtvveluwezoom.nl. Ook kan men hier vragen stellen aan de leden van de werkgroep: Theo van Enckevort, Gert-Jan van Dijk, Robert Kersten en Karin Beuwer. Op Twitter (@popquizbrummen), Facebook en Instagram is de Brummense Popquiz eveneens actief. Handig om te volgen: niet alleen voor het laatste nieuws, maar ook voor leuke popquizvraagjes die in de komende periode weer met enige regelmaat gepost gaan worden. Ook een vorm van #thuispopquizzen dus…