Stedendriehoek

Jubileumeditie De Bos Dweildag Zutphen

ZUTPHEN – Zaterdag 9 september belooft een extra feestelijke ‘De Bos Dweildag Zutphen’ te worden. Het is dit jaar namelijk de 15e editie van dit vrolijke evenement. Bezoekers kunnen in de binnenstad van Zutphen genieten van maar liefst 24 bands die hun muziek laten horen. Een dag als deze vraagt de nodige organisatie. Ook dit jaar zijn er, naast het vijfkoppige bestuur, weer veel vrijwilligers hard aan het werk om de dag tot een succes te maken.

Wiet Verschure is voorzitter van de organisatie. “Dit jaar is het weer gelukt een groot aantal bands naar Zutphen te halen. Natuurlijk beginnen we om 12.15 uur weer met het defilé. Voor het publiek is het leuk dat er in het centrum doorlopend muziek is. De bands staan zo opgesteld, dat je ‘van de ene band in de andere band rolt’. Dat betekent dus dat er geen lange stiltes zijn.” Ook dit jaar staan er een aantal nieuwe bands op het programma, naast een aantal vaste bands die al een aantal jaren naar Zutphen komen.

De Bos Dweildag Zutphen is een dag voor en met muziek. “Wij zijn back to basic gegaan; het gaat om muziek en daar zetten we dan ook alles op in. Dit is vermaak voor het hele gezin. Dweilorkest ’t Spul(t) en jeugdorkest ’t Spul(t) zijn uiteraard ook van de partij. “Zelf speel ik ook in een dweilorkest. Ook op deze dag. Muziek maken met elkaar is echt het leukste om te doen.”

Let op uw brievenbus; in week 35 komt er een De Bos Dweilkrant uit, die als bijlage in Nieuwsblad Stedendriehoek wordt verspreid in de Stedendriehoek. Website: www.dweildagzutphen.nl