Stedendriehoek

Jonge mantelzorger staat centraal

BRUMMEN – Deze week is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Inmiddels groeit 1 op de 5 kinderen op met een zorgsituatie binnen een gezin. Daarom wil ook de gemeente Brummen meer aandacht voor deze bijzondere groep mantelzorgers.

“Met Knooppunt Mantelzorg bieden wij ondersteuning aan mantelzorgers, ook aan deze specifieke groep jonge mantelzorgers. Jij als jonge mantelzorger kan er terecht met vragen als: Hoe combineer ik school met mijn mantelzorgtaken? Ik zorg voor mijn zieke vader of moeder en heb daardoor geen tijd meer om te sporten. Wat nu? Ik en mijn ouders zorgen veel voor mijn jonge zusje, maar wie zorgt er voor mij?’ Je kan ook bij het Knooppunt Mantelzorg terecht om zomaar ‘eens te praten’, even je verhaal kwijt te kunnen”, aldus mantelzorgconsulenten Karin van Aalst en Ellen Lammersen.

Karin van Aalst (links op foto) en Ellen Lammersen vervolgen: “Ben jij een jonge mantelzorger en woon jij en degene voor wie je zorgt in de gemeente Brummen? Dan willen wij jou heel graag iets aanbieden: een VVV-bon ter waarde van € 25,-, zodat jij welverdiend iets leuks voor jezelf kunt uitzoeken. Wat moet je hiervoor doen? Je kunt je aanmelden bij het Knooppunt Mantelzorg door in de maand juni een mail te sturen naar: mantelzorg@welzijnbrummen.nl, met daarin jouw naam, adres, leeftijd en e-mailadres. Wij zullen je dan een mail terugsturen ter bevestiging. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met jouw gegevens om. Deze worden niet met anderen gedeeld.”

Het Knooppunt Mantelzorg is op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur te bereiken via mantelzorg@welzijnbrummen.nl of telefoonnummer 0575-561988.