Stedendriehoek

Jeugd gaat vogels spotten

ZUTPHEN – Zaterdag 21 september gaan de Jonge Vogelaars op pad naar de IJssel en haar uiterwaarden. Tijdens deze struintocht hebben alle kinderen hun kijker in de aanslag. Zij willen namelijk alle vogels in beeld krijgen die zich daar bevinden, om vervolgens te achterhalen welke namen deze vogels hebben.

Met hulp van de begeleiders gaat dat zeker lukken. Dat zijn immers ervaren vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen, die hun kennis en ervaring graag doorgeven aan de jeugd. Naar verwachting zijn zeker diverse soorten eenden, reigers, ganzen en futen te zien. Maar er is meer: de vogeltrek naar de overwintergebieden is namelijk begonnen en dat kan leuke verrassingen opleveren. Zo is de afgelopen tijd enkele keren de visarend gesignaleerd.
Alle vogels in de IJssel en uiterwaarden zijn gewaarschuwd; ze kunnen hun veren gladstrijken en schikken, want de Jonge Vogelaars komen eraan om ze van top tot teen te bekijken.

De Jonge Vogelaars is voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar. Het is onderdeel van Vogelwerkgroep Zutphen e.o. Meer informatie is te vinden op www.vwg-zutphen.nl/jeugd .