Stedendriehoek

JAZZ & SO opent met tribute-concert Fats Domino

WARNSVELD – Het openingsconcert van het Jazz at The Peacock-seizoen 2023 wordt verzorgd door de nieuwe 5-koppige tributeband “Domino & Co” van muzikale duizendpoot Bas de Jager.

Hij trad al eerder op bij Jazz & So met z’n bands Vintage Five en Jazz Busters en als gastspeler bij diverse andere bands. Deze nieuwe formatie ontstond tijdens de lockdown-periode, toen vijf ervaren Groningse jazzmuzikanten elkaar vonden in het realiseren van hun plannen om eindelijk weer te gaan optreden voor publiek. Over één ding waren ze het snel eens: het moest -na alle corona-ellende- blij, opgewekt en optimistisch zijn.

Fats Domino

En zo kwamen ze terecht bij een icoon die een lange periode tot de absolute top behoorde van rock’n roll, blues, R & B en boogie-woogie: zanger/pianist Fats Domino, geboren in 1928 in New Orleans. Fats beleefde zijn absolute top in de50-er en 60-er jaren. Met de door hemzelf (samen met bandleider Dave Bartholomew) geschreven mega-hits als I’m Walking, My girl Josephine en Let the Four Winds Blow prijkte hij wereldwijd keer op keer hoog op de hitlijsten. Zijn grote doorbraak was in 1955 Ain’t That a Shame; zijn allergrootste hit was Blueberry Hill. In de jaren ‘70 was zijn echte glorietijd voorbij, maar Fats bleef een erkende, succesvolle vertolker van vele grote hits. Ook in de jazzwereld kreeg Fats steeds meer erkenning en zo verscheen hij in 1980 voor het eerst op het podium van het North Sea Jazzfestival.

Tribute

Domino & Co vertolkt het Domino-repertoire duidelijk herkenbaar, maar wel op zijn eigen manier. Voor de solisten is er voldoende ruimte om hun kunnen te tonen. Naast vele onmiskenbare Domino-nummers, komen ook nummers van Fats voorbij die door andere artiesten groot zijn geworden, zoals Blue Suede Shoes van Elvis Presley. Dit Tribute to Fats-programma brengt -naast af en toe een klagende blues met een rauw randje- vooral vrolijke, swingende, dansbare muziek. Een feestelijk opening dus van het Peacock-seizoen!

Bezetting: Tineke Koops: altsax, zang/Bas de Jager: gitaar, zang/Jaap Stegeman: piano/Einko Topper: contrabas/ René van Astenrode: drums.

zondag 15 januari 2023, 14.30-17.00 u. Café/rest. De Pauw,  Rijksstraatweg 11, 7231 AA Warnsveld, entree €10,-

www.jazzandsozutphen.nl