Stedendriehoek

Jacqueline Roelofs nieuwe directeur-bestuurder Graafschap Bibliotheken

Jacqueline Roelofs start op 1 augustus 2020 als nieuwe directeur-bestuurder van Graafschap bibliotheken. Zij volgt Gerard Huis in ´t Veld op die met pensioen gaat na 35 jaar aan de bibliotheek verbonden te zijn geweest. We zijn zeer verheugd met haar komst. Jacqueline brengt veel bibliotheekervaring met zich mee.

Ruime ervaring in bibliotheekwereld

De afgelopen vijf jaren is Jacqueline Roelofs als directeur Markt en Innovatie van Biblionet Groningen verantwoordelijk geweest voor de transitie van de klassieke bibliotheek naar de maatschappelijk–educatieve bibliotheek voor de elf gemeenten waar Biblionet voor werkt. Tevens is zij sinds twee jaar voorzitter van de innovatieraad van de Koninklijke Bibliotheek. Daarvoor was ze directeur HR bij Rijnbrink, het facilitaire bedrijf voor de openbare bibliotheken in de provincies Overijssel en Gelderland.

Bibliotheek als platform voor een leven lang leren

Jacqueline wil met haar achtergrond bijdragen aan de belangrijke maatschappelijke culturele taak van Graafschap bibliotheken. “In een veranderende samenleving verandert ook de rol van de bibliotheek. Er zijn al veel stappen gezet naar een mooie

brede bibliotheekvoorziening die van waarde is voor alle inwoners. Ik wil samen met medewerkers en partners de bibliotheken doorontwikkelen van maatschappelijk-educatieve bibliotheken naar de bibliotheek als platform. Een platform waarop de inwoners elkaar fysiek en digitaal ontmoeten om te ontdekken, te leren en te werken aan persoonlijke ontwikkeling: een leven lang leren!”

Over Graafschap bibliotheken

Graafschap bibliotheken is er voor de persoonlijke ontwikkeling van burgers en voor het verbeteren van maatschappelijke kansen. Alle inwoners, jong en oud(er), van de gemeenten Lochem en Zutphen zijn bij ons welkom om te lezen, te leren en elkaar te ontmoeten. In onze bibliotheken in Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel kunnen mensen hun kennis en verbeeldingskracht vergroten, zichzelf ontwikkelen en hun horizon verbreden.www.graafschapbibliotheken.nl