Stedendriehoek

Inwoners praten mee over cultuurvisie

– Wat vindt u van het cultuuraanbod in de gemeente Brummen? Ben u hier tevreden over of ontbreekt er nog iets? Maakt u er gebruik van en bent u misschien zelf ‘cultureel’ actief? En vindt u het een gemeentelijke taak om cultuur te stimuleren? Deze en andere vragen zijn opgenomen in een vragenlijst die alle leden van het inwonerspanel Brummen Spreekt hebben ontvangen.

De gemeente Brummen hoopt dat veel inwoners de vragenlijst invullen. De antwoorden worden namelijk gebruikt om te komen tot een visie over cultuur in de gemeente Brummen. Tot en met donderdag 30 september kan iedereen deze vragenlijst invullen.

Op vele manieren komen inwoners in contact met cultuur in de gemeente Brummen. Denk daarbij aan dans, muziek, theater, toneel, beeldende kunst, film en literatuur. Maar ook aan de vele uiteenlopende culturele evenementen die in de gemeente Brummen plaatsvinden en voorzieningen zoals de bibliotheek, de lokale omroep en diverse culturele werkgroepen van de Culturele Stichting. En niet te vergeten allerlei uiteenlopende activiteiten in en buiten schooltijd voor kinderen en jongeren. De gemeente Brummen gaat een visie opstellen over dit belangrijke onderwerp. Deze visie moet er voor gaan zorgen dat alle inspanningen die worden gedaan op dit gebied, zoveel mogelijk bijdragen aan een waardevolle en levendige gemeente. Reden voor de gemeente om in september met iedereen over dit onderwerp in gesprek te gaan en ook via een vragenlijst veel informatie te ontvangen.

De bijna 1200 leden van het inwonerspanel Brummen Spreekt hebben de vragenlijst inmiddels ontvangen. “Wilt u ook uw mening laten horen maar bent u op dit moment nog géén lid van dit panel? Dan kunt u zich hiervoor eenvoudig gratis aanmelden via de speciale website www.brummenspreekt.nl. Enkele dagen na uw aanmelding krijgt u de vragen alsnog toegestuurd. Ook kunt u meedoen als u geen panellid wilt worden. Op veel plekken in de gemeente hangen posters waarop een QR-code staat. Scan deze met uw telefoon en vul direct de vragenlijst in. Of bezoek www.moventem.nl/brummen en vul daar online de vragenlijst in”, zegt cultuurwethouder Ingrid Timmer (zie foto). “Bent u digitaal niet vaardig, bel dan Moventem via 0575-843738. U krijgt dan de vragenlijst per post toegestuurd. Ook kunt u in de komende weken terecht bij de opvallende rode ‘cultuurcaravan’, die op verschillende plekken in de gemeente te vinden zal zijn. Daar kunt u onder het genot van een kopje koffie in gesprek over dit onderwerp en de vragenlijst ter plekke invullen.”