Stedendriehoek

Inspiratie opdoen voor verkiezingen  

De Tweede Kamerverkiezingen naderen. Op woensdag 22 november mogen we naar de stembus. Maar liefst 26 partijen staan dit jaar op de kieslijst. Theater Hanzehof en BIJ de bieb organiseren in aanloop naar de verkiezingen een speciale Tegenlicht Meet Up om het publiek politiek te inspireren. Deze vindt plaats op dinsdag 14 november vanaf 20.00 uur in theater Hanzehof in Zutphen. De toegang is vrij.

‘Maak ’t simpel!’ Een documentaire van de VPRO waarin vastgelopen overheidsdossiers worden onderzocht. Van toeslagenaffaire tot woningtekort, van stikstof tot gaswinning, van erfpacht tot uitvoeringsorganen… noem een dossier en het zit muurvast! De meeste vingers wijzen naar de politiek, maar de echte reden wordt vaak niet genoemd: we hebben alles veel te complex gemaakt. Wat is er aan de hand? En komt het nog goed? Hierover kan het publiek meepraten zodat de aanwezigen politiek geïnspireerd naar huis gaan.

In Tegenlicht worden nieuwe ideeën op het gebied van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap tegen het licht gehouden. Het publiek gaat tijdens Tegenlicht Meet Ups in gesprek met gasten en medebezoekers over hoe de wereld van morgen eruit zal zien en waar de kansen in onze regio liggen.

Belangstellenden kunnen zich voor deze boeiende avond aanmelden via de agenda op www.bijdebieb.nl. Tickets via: https://bijdebieb.op-shop.nl/7685/tegenlicht-meet-up/14-11-2023